Trimsalon

Hoe en wat?

Nadat ik jaren ervaring op heb kunnen doen in het vak van het honden trimmen, werd het in 2011 tijd voor mijn eigen trimsalon.

Hieronder zal ik een kleine uitleg geven van wat er met uw hond gebeurd, zodra u hem bij mij achterlaat.

Plukken, knippen of scheren?

Dit is ten eerste afhankelijk van het soort hond en het type vacht dat bij het ras hoort. Als het een vacht is die geplukt dient te worden, is dit ook het beste om te doen. Alleen dan krijgen we een mooie ruwe en gezonde vacht terug zoals we die zien bij bijvoorbeeld Teckels, Border Terriërs en Schnauzers.

trimsalon boekelo
trimsalon boekelo

Ontwollen en knippen

Honden met een zachte vacht zoals bijvoorbeeld Golden retrievers en Berner Sennenhonden worden eerst grotendeels “ontwold”. Dit houdt in dat alle dode ondervacht verwijderd wordt. Hierdoor kan de huid weer ademen en krijgt de topvacht z’n glans terug. Daarna worden deze honden netjes bijgeknipt.

trimmen van golden retriever
trimmen van golden retriever resultaat

Knippen/scheren

Honden met een zachte vacht die af en toe te lang wordt, worden eerst ontklit en dan op een gepaste lengte en in model geknipt. Denk bijvoorbeeld aan Shih Tzu’s en Maltezers. Bij totale verwaarlozing van de vacht wordt de hond kaal geschoren en zal ik u advies geven om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurd.
Er kan ook om medische redenen of op speciaal verzoek heel kort geschoren worden.

honden trimmen zachte vacht
honden trimmen zachte vacht resultaat

Op bezoek bij de trimster

Wanneer u een trim afspraak heeft gemaakt, is het belangrijk dat u op tijd komt.Ook belangrijk is dat u uw hond goed heeft uitgelaten. Het is voor de hond erg onprettig wanneer hij op tafel moet staan terwijl hij nodig naar buiten moet. De trimsalon is bij ons op het erf, wij wonen buiten het dorp Boekelo. U kunt bij ons de auto op het erf parkeren. Er is voldoende ruimte, ook om te keren. Het is niet de bedoeling dat u de hond bij ons op het erf uitlaat. Houdt uw hond aangelijnd en geef hem op die manier aan mij over. Dit voorkomt dat uw hond misschien andere plannen heeft, en dat u er achteraan moet vangen. Meestal komt de hond eerst even in een kennel, waar hij tot rust kan komen. Pas als de eigenaar uit beeld is haal ik de hond uit het hok en zet ik hem op tafel. De hond ondergaat de behandeling meestal zonder problemen. Het zien van de eigenaar levert bijna altijd meer stress op